Een spannende tijd wacht. Na een periode van relatieve stilte staan twee zomerexposities voor de deur. Opnieuw treed ik met mijn Japanse werk naar buiten: op 30 juni in Den Helder en vanaf 1 juli in ‘ons’ prachtige Witte Kerkje in Groet.

Ontmoeting der stromen in de Japanse Tuin van Hortus Overzee.

De Japanse tuin van Hortus Overzee in Den Helder.

Een expositie in Den Helder, waar ik meer dan twintig jaar woonde, is natuurlijk iets bijzonders. Zeker bij deze gelegenheid. Want waar passen mijn Japanse aquarellen beter dan op een Japandag? De Hortus Overzee in Den Helder, met de mooiste Japanse tuin van het land, houdt op zondag 30 juni de jaarlijkse Japandag. Er is die dag veel meer te doen, maar ook exposeren enkele kunstenaars die dag rond de Japanse tuin.

De folder van de Japandag, met achterop mijn aquarel van een beroemde houtsnede van Goyo Hashiguchi, is hier digitaal te lezen

Je vindt de Hortus Overzee aan de Soembastraat in Den Helder. De Japandag duurt van 12 tot 17 uur. 

Maar ik heb dus twee zomerexposities dit jaar! De volgende dag richt ik namelijk samen met dorpsgenote Brechtje Visser de zomertentoonstelling in van het o zo sfeervolle Witte Kerkje van Groet.

Monumentaal kerkje van Groet aan Kerkbrink.

Het Witte Kerkje van Groet.

Ik ben er trots op nu eens mijn werk te laten zien in het monumentale kerkje tegen de duinen. Ook hier laat ik, de hele zomer, een aantal Japanse aquarellen zien. Het kerkje is onder meer open elke maandagavond in juli en augustus tussen vijf en negen uur, wanneer de romantische zomeravondbraderie rond het kerkje wordt gehouden. Maar zeker in de zomer gaat heel vaak overdag de deur van de kerk open voor de zomerexposities als het ook maar een beetje mooi weer is.