Annette

Mijn grote passies: schilderen en beeldhouwen. Hiervoor heb ik recent zelfs mijn vertaalbureau opgegeven. Ik wil me nu volledig wijden aan die twee passies in de kunst: schilderen en beeldhouwen. Heb van jongs af alle technieken ‘opgezogen’. Ook volgde ik vele jaren bij Nederlandse kunstenaars – met zeer uiteenlopende ideeën – lessen in tekenen, portretteren, grafiek, beeldhouwen, aquarel en olieverf. Aquarelleren (watercolor) heeft dit jaar een streepje voor. Tot slot, kortst, mijn achtergrond: Ik ben geboren in Wuppertal (1958) en kwam als 19-jarige voor de liefde naar Nederland. We wonen 20 jaar in Groet.

Japanse schoonheid

Leg mij in deze periode toe op aquarelleren op basis van traditionele Japanse houtsneden, waarbij ik steeds meer vrijheid neem in uitvoering. Zoals grote Hollandse meesters voor mij, word ik gegrepen door de elegantie, sierlijkheid en ogenschijnlijke eenvoud van Japanse esthetiek. Puurheid en schoonheid zijn altijd mijn inspiratiebron, of ik nu tekeer ga op een stuk Carrara marmer of met fijn penseel de contouren van een kimono op het papier strijk.

“Een van die plekken waar het altijd heerlijk is om te tekenen en schilderen, is de tuin van Maison Bellevue in Moux-en-Morvan.”

ANNETTE MODEST •   TEKENAAR / SCHILDER / BEELDHOUWER

Neem contact op

Impressies

Deze fotoalbums geven een impressie van mijn werk en leven. De fotogalerij Japan laat mijn nu groeiende oeuvre Japanse aquarellen (watercolor) zien. Ook heb ik een album samengesteld met beelden waarin ik de afgelopen jaren (als niet decennia…) ziel en zaligheid legde. Het plezier dat ik beleef aan schilderen wil ik de komende tijd laten zien in het album dat een idee geeft van mijn overige (zeer diverse…) schilderijen. En voor de aardigheid is er ook het album met allerlei kunstbezoeken door de jaren heen.