Met mijn zomerexpositie in het Witte Kerkje van Groet gaat opnieuw een droom in vervulling. Groet is al twintig jaar ‘mijn’ dorp en ik hou van het historische Witte Kerkje. Dus is het geweldig om juist hier twee maanden lang een keuze uit mijn Japanse aquarellen te laten zien.

Wie mij volgt, begrijpt dat ik van alle technieken geniet. Zo ben ik ook gepassioneerd beeldhouwster. Voor mijn eerste expositie in het Witte Kerkje kies ik echter bewust mijn Japanse aquarellen. De elegantie, sierlijkheid en ogenschijnlijke eenvoud van Japanse esthetiek past geweldig bij dit kerkje.

Annette Modest voor haar Japanse aquarellen.

Trots op ‘mijn’ zeven meter onder de indrukwekkende ramen.

Deze zomerexpositie in het Witte Kerkje werk ik samen met Brechtje Visser. Ook zij exposeerde al vaker, maar ook voor haar is dit de eerste keer in ‘ons’ kerkje. Ook zij vindt het een droomlocatie. ‘Het doet iets met je, als je dit kerkje binnenstapt’, vertelde zij me. Brechtje kiest vooral voor schilderijen in olieverf, die emoties uitdrukken: hoop, blijdschap, verdriet.

De zomerexpositie van het Witte Kerkje is een mooie traditie. Vorig jaar werd een jubileum gevierd met louter afbeeldingen van het kerkje. Zo’n schilderij heb ik vanzelfsprekend ook nog op mijn lijstje. Maar nu eerst deze zomerexpositie. Het kerkje is juli en augustus 2019 zo’n beetje elke middag van twee tot vijf uur open. Bovendien  tijdens de zomeravondbraderie, alle maandagen in juli en augustus van vijf tot negen uur ‘s avonds.