‘Alsof ze door een Japanse Zen-meester zijn geschilderd!’ Heerlijk, om zo’n reactie te lezen in het gastenboek van het Witte Kerkje in Groet. Mijn Japanse schilderijen en het werk van Brechtje Visser vormen de zomerexpositie van het Witte Kerkje.

De reactie in het gastenboek zegt het al, veel bezoekers noemen de schilderijen vooral ‘heel rustgevend’. ‘Zen’ mogen we hier gerust zien als rust en verlichting, althans, dat zou zeker mooi zijn! De reacties zijn zeker hartverwarmend. Maar het is dan ook een feestje om mijn met gemengde techniek geschilderde werk zó te zien in een van de mooiste kerkjes van het land. Het sobere, maar o zo mooi gelijnde kerkje, biedt een gedroomde omlijsting voor de acht schilderijen die ik heb uitgezocht. De grote ramen zetten de kleine zaal van het kerkje en dus ook de schilderijen van Brechtje en mij in een mooi licht. Ook Brechtje krijgt fijne reacties op haar werk.

Acht aquarellen van Annette Modest op de zuidwand van het Witte Kerkje van Groet.

Zouden de zonnebloemen een verwijzing zijn naar Vincent van Gogh, die ook zo’n fan was van de Japanse kunst?

Het Witte Kerkje in Groet is in juli en augustus vrijwel dagelijks open. Ook kan de expositie op maandagavonden worden bekeken. Dan is er van vijf tot negen uur zomerbraderie op de Kerkbrink, rondom het kerkje. Het is een leuk idee te weten dat al vele honderden bezoekers ook mijn schilderijen hebben bekeken. Nog niet geweest? De expositie duurt nog tot het einde van de maand. Volop kans om ook nog even ‘zen’ te beleven in Groet.