Eens moet de eerste keer zijn. Zo voelt het, nu ik in juni mijn ‘Japanse‘ aquarellen exposeer tijdens Schik. Deze afkorting staat voor Schoorlse Inspirerende Kunsten. Eerder heb ik wel eens beelden laten zien. Maar dat was bijvoorbeeld in een groepstentoonstelling. Nu is mijn eigen woonkamer de expositieruimte. Het draait om mijn eigen kunst en ik kies voor dat ene thema: mijn Japanse aquarellen.

Schik is een fantastisch evenement. Vele tientallen serieuze amateurs en (semi-)professionele kunstenaars die in Schoorl wonen, of er een sterke band mee hebben, doen mee. Zij tonen in het weekeinde van 9 en 10 juni hun werk. De manifestatie wordt op vrijdagavond 8 juni geopend. De ene deelnemer doet mee aan de grote expositie in dorpscentrum De Blinkerd, de ander opent z’n atelier. Heel wat deelnemers kiezen voor een soort open huis en ook dat soms in groepjes. Schik trekt duizenden belangstellenden, van wie er veel ‘s morgens al vrij vroeg op de fiets stappen en zoveel mogelijk deelnemers bezoeken. Alle info over het kunstevenement is te vinden op: //www.schikinkunst.nl

BewarenBewaren