Mijn partner is fan van het werk van expressionist Emil Nolde. Liefst zou hij elk jaar wel een keertje naar het Emil Nolde Haus in het Noord-Duitse Seebüll gaan. Echt een aanrader, ook omdat je door de kennismaking met de omgeving én het huis Noldes werk beter gaat begrijpen. Mocht je het museum bezoeken, gun jezelf een uurtje de tijd om eerst in de filmzaal de inleidende documentaire te bekijken. Enfin, terug naar mijn partner. Voor zijn verjaardag dacht ik aan iets van Nolde. Maar om nou een schilderijtje van Emil Nolde te kopen.., nee, dat is nog slechts weinigen op deze aardbol gegeven. Ik heb mijn Peter verrast met mijn versie van Noldes ‘Damen im Café’ uit 1910/11. Een tikkeltje eigenwijs heb ik heel bewust de dame rechts toch ‘n beetje anders gepositioneerd dan de meester zelf deed.